torsdag 20. september 2007

Dette er saken!?

I vår verden må man ha en sak. Har man ikke en sak kan man bli sett på som uengasjert eller uinteressert, Ja det kan man! Kanskje til og med dumme! Spesielt unge må ha en sak. Hvis man ender opp med mange unge uten en sak, ender man bare opp med en død generasjon. Det kan være vanskelig for unge å finne en sak. Alle de gode tøffe sakene er ikke noe særlig sak lengre og man kan jo ikke bare finne opp saken for sakens skyld.

Når man blir eldre så blir også saken eldre, ja, kanskje til og med bitter. Gamle saker kan være som tørt brød. Vanskelig for unge mennesker å svelge. Men for gamle mennesker er gamle saker helt greie. Å spise en gammel sak som er som et tørt og surt kneipbrød gjør ingenting, gamle har jo røykt og drukket i så mange år at de har mistet all smak. Dessuten var saker mye verre før og tørt brød kan ikke en gang måle seg. Ja, saker var så mye verre før enn nå at man måtte ofre alt mulig for den, klær, sko, av og til et familiemedlem. Nei, saken da var ikke som saken er i dag, lett og bortskjemt. Men på den andre siden var saker før mye bedre før en saker I dag, man trengte ikke å bekymre seg for all slags. Det var tryggere for barn og saken var også mye sunnere. Ikke i forhold til saken i dag. Ja nå kan man jo nesten ikke går ut på gaten uten å være livredd. Det skjer jo saker å ting rundt oss hele tiden. Forskjellige saker går også alt for fort i dag. Hvis man blunker litt for lenge kan saken ha forandret seg helt og man må betale masse penger for å oppdatere sin egen sak.

Saken kan også være farlig. Man må alltid passe på den. Hvis man ikke man passer på, så kan jo alt gå galt. Saker kan bli for store og miste kontroll eller kanskje for små og bli glemt eller mistet. Man må også passe på hvor man setter saken. Barn burde ikke nå den, de kan ikke forstå hva saken er og bli alvorlig skadet, ja, kanskje til og med dø. Slike saker hører man jo om hele tiden.

Så hvordan kan man passe på saken? Statistikk er laget slik at man alltid skal vite hvordan det går med saken. Man kan si at statistikk er sakens vokter. Man har jo også saksbehandlere som behandler saken for deg. I gamle dager låste de ofte saker vekk, det gjør man for så vidt i dag også. Så skyter man ofte mot saken slik at den skal forsvinne for alltid. Amerikanere har bombet og skutt saken så lenge de har hatt evnen til det. Men vold løser som regel aldri en sak og pleier bare å skape flere.

Så hva burde man gjøre med saken? Jeg synes at man burde ha en sak, men noen ganger må man la saken ligge. Kanskje jeg burde plante min sak. Om jeg gjør det burde jeg gi saken masse sol og vann. Da kan jo saken bli større men på en god måte.

-heh-

1 kommentar:

  1. Eg pleier å først omfamna saka, for så å spytte på ho.

    SvarSlett